Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η Επίσκεψη στο Σπήλαιο του Αλαδινού ΄Ανδρου είναι μία μικρή εκδρομή.

          Αγαπητοί  αναγνώστες, σε αυτή την ανάρτηση ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλαδινού ΄Ανδρου     " Η Αγία τριάδα ", μέσω του Ιστολογίου του ALADIANOS SYLLOGOS ANDROY, www.spilaioaladinou.blogspot.com σας ενημερώνει, πώς μπορείτε να επισκεφτείτε το Σπήλαιο του Αλαδινού Άνδρου, " ΦΟΡΟΣ ".

Σπήλαιο Αλαδινού ΄Ανδρου " ΦΟΡΟΣ "
           Κατ΄αρχάς το Αλαδινού ευρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα, από την Χώρα της Άνδρου. 
Χάρτης Περιοχής ΄Ανδρου.
         Είναι ένα χωριό 250 κατοίκων και αποτελείται από τρεις οικισμούς. Το Βακόνι όπου είναι η Πύλη του Χωριού, το κυρίως Αλαδινού που είναι στο μέσον του Χωριού και ο πανέμορφος οικισμός Γεφύρι, πλησίον του οποίου βρίσκεται, το Σπήλαιο Αλαδινού, αλλά και  το ομώνυμο παλαιό γεφύρι.
΄Αποψη του Χωριού Αλαδινού.

Το Γεφύρι από ψηλά.

Οικισμός Γεφύρι.
       Αφού φτάσετε στο Γεφύρι του Αλαδινού, ξεκινά το παλαιό μονοπάτι ( ημιονικός δρόμος ), που μετά από τριακόσια μέτρα σας οδηγεί στο  Σπήλαιο. 


     Κατά την διάρκεια της διαδρομής κατατοπιστικές πινακίδες, σας οδηγούν κατ΄ευθείαν εκεί. 



    








  

    Συστήνουμε να φοράτε κατάλληλα υποδήματα, αν και ο δρόμος κατά μέγα μέρος είναι πλακόστρωτος. 












     ΄Οταν θα βρίσκεστε πλέον στον προαύλιο χώρο καθισμένοι στο πέτρινο καθιστικό, κάτω από την αγριαχλαδιά, ο συνοδός- ξεναγός θα σας ενημερώσει σχετικά με την επίσκεψή σας στο Σπήλαιο.














             Ο τρόπος είναι ο ακόλουθος. Επειδή η προηγούμενη εμπειρία σε άλλα σπήλαια έδειξε, ότι  εκείνα που φωτίζονται, με την πάροδο του χρόνου παρουσιάζουν ανάπτυξη μυκήτων, ο μελετητής της αξιοποίησής του επέλεξε η επίσκεψη σε αυτό  να γίνεται με φορητό  φωτισμό ( φορητούς προβολείς,φακούς κλπ) και κράνος ( για την αποφυγή τυχόν τραυματισμών). 


         ΄Αρα η επίσκεψή σας έχει ένα  χαρακτήρα περιπέτειας. Η εμπειρία σας αυτή, πράγματι θα αποτελέσει μια ισχυρή ανάμνηση και την αίσθηση ότι πραγματοποιείτε εσείς την εξερεύνησή του. Ο συνοδός-ξεναγός που σας συνοδεύει, θα λύσει κάθε σας απορία σχετικά με την ιστορία του σπηλαίου, πώς δημιουργήθηκε, τα είδη του πλούσιου διακόσμου και θα σας δείξει τις οκτώ αίθουσές του καθώς και τα ονόματά τους.












       Τέλος αφού επιστρέψετε πίσω στο γεφύρι, περπατήσετε στην περιοχή και δείτε τις πάπιες τις νεροχελώνες και τα χέλια στο νερό του ποταμού (μεγάλος ποταμός).

















            Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:  
Μπουκαλάκια με νερό για προσωπική σας χρήση, διότι η περιοχή είναι ακόμη παρθένα και δεν υπάρχει "καφέ" ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Ο φορητός φωτισμός και τα κράνη χορηγούνται στο Σπήλαιο από  τον συνοδό. Εάν όμως επιθυμείτε, μπορείτε να έχετε και δικό σας φορητό φωτισμό ή κράνος.
            Τρόπος επίσκεψης
Το καλοκαίρι (Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο) το σπήλαιο είναι ανοικτό με ωράριο, τον υπόλοιπο χρόνο με ραντεβού.Δείτε το πρόγραμμα παρακάτω. Η είσοδος γίνεται σε ομάδες  των έξι ατόμων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: