Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΑΔΙΝΟΥ " ΦΟΡΟΣ "



Χαρακτηριστική εικόνα από κολόνα με δίσκο! 

 Το σπήλαιο «Φόρος» βρίσκεται στο χωριό Αλαδινού ΄Ανδρου και απέχει 4χιλ από την πόλη (Χώρα της ΄Ανδρου). Καταλαμβάνει έκταση περίπου 500 τ.μ. και είναι από τα πρώτα ανακαλυφθέντα σπήλαια της Ελλάδος. Αριθμός 15 στον σχετικό κατάλογο της Ε.Σ.Ε.
Στα 150 μέτρα της διαδρομής του, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα αισθητικό υπερθέαμα. Ογκώδεις κολώνες δημιουργούν δαιδαλώδη διαμερίσματα. Πολλοί  σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ελικτίτες, ποικιλόμορφοι και πολύχρωμοι, γκούρ, διακοσμούν τους οκτώ θαλάμους του ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν λιθωματικές λεκάνες νερού και μαργαριτάρια σπηλαίων.
Το σπήλαιο προσφέρει μια αίσθηση περιπέτειας, αφού η επίσκεψη σε αυτό γίνεται σε ομάδες των 6 ατόμων, με την παροχή κράνους και φορητού φωτισμού καθώς και συνοδού-ξεναγού.
Ολα τα παραπάνω το κατατάσσουν σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της ΄Ανδρου.
Η ζωή διείσδυσε και μέσα στο σπήλαιο του Αλαδινού αναπτύσσοντας μοναδικές μορφές ζωής απόλυτα προσαρμοσμένες στο σκοτάδι και την ελάχιστη τροφή.

   Η διαδρομή από το ιστορικό γεφύρι του Αλαδινού στο Σπήλαιο!

Το μοναδικό λιθόστρωτο μονοπάτι που ξεκινά από το γεφύρι του Αλαδινού, απ΄όπου περνά ο «μεγάλος ποταμός» με τις πάπιες, τις νεροχελώνες, τα χέλια του και μετά από μια πεζοπορική διαδρομή 300 μέτρων, ανάμεσα σε δρύς, αγριοαχλαδιές κλπ, φτάνετε στο σπήλαιο. Όμορφες ξύλινες πινακίδες σας κατευθύνουν. Στην διαδρομή θα απολαύσετε την υπέροχη θέα του Χωριού Αλαδινού και την καταπράσινη φύση του (Κυπαρίσσια, ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές κ.α)

                Χαρακτηριστική εικόνα από κολόνα με χιτώνα!





Δεν υπάρχουν σχόλια: